Normaalijoulutouhut helpottuvat vuosi vuodelta eikä mikään enää tunnu samanlaiselta hössötykseltä kuin ennen. Toki siihen vaikuttaa se, että lapset ovat jo aikuisia eikä lahjojen perään tarvitse enää juosta ja miettiä, mutta oma asenteeni on muuttunut hurjasti vuosien myötä.

Vaikka jokin asia helpottaa – ehkä sinullakin – mutta kuinka on asenteesi itseäsi kohtaan?

Annatko itsellesi lahjaksi vaikka hieronnan, hiljaisen hetken tai jotain muuta, mistä voisit oikeasti nauttia? Olen opetellut uutena taitona myötätunnon itseäni kohtaan. Kuinka sinun laitasi on?

Onko se ihan vieras käsite sinulle vai tuttu jo? Jotta saisit vähän näppituntumaa asiaan, katso seuraava video, jossa on suomenkielinen tekstitys (sen saat varmimmin kun klikkaat tähden näköistä asetusnappulaa ja valitset teksit, suomi)) ja kuulostele kuinka tänä jouluna on oman itsesi kanssa!

Asiasta lisää kerroin viimeisessä uutiskirjeessä. Myötätunto on oppimisen arvoinen taito maailmassa, jossa monet kilpailevat keskenään eikä sympatiaa juuri heru, korkeintaan hyviltä ystäviltä ja/ lähimmäisiltä.

Joululoma – jos sitä on – on loistavaa aikaa nollata odotukset itseäsi kohtaan ja sen jälkeen vasta suunnitella ensi vuotta levänneenä, puhtaalta pöydältä! Mutta ensin, hiukan lepoa ja lempeyttä!

Rauhallista joulua sinulle!

Leave a Comment