Oma apu, paras apu?

Luin erään artikkelin, joka kertoo terapian hyödyistä verrattuna ihmisen omaan tiedon hankintaan ja sen hyväksi käyttöön omassa hoidossaan. Se oli sikäli mielenkiintoinen, ettei terapiasta ole sen tutkimuksen mukaan juurikaan hyötyä. Haittapuolena tutkimuksessa on mielestäni se tosiseikka, ettei siinä käsitelty kuin yhden sorttista terapiaa, mikä ei anna kovinkaan vakuuttavaa näyttöä eri terapioista....ja vielä sen lisäksi potilaat/koehenkilöt olivat saaneet ohjausta terapeutilta kuinka tietoa pitäisi käyttää itsekseen. Tämä tieto ei juurikaan lisää luottamusta oman tiedon ja sen käytön tehoon verrattuna saatuun terapiaan.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että meillä on valtavasti mahdollisuuksia itse vaikuttaa omaan hyvinvointiimme, jos vain haluamme. Itse olen fanaattinen eri terapioiden käyttäjä ja suurkuluttaja ja rakastan tiedon hankintaa! Kokeilen ensin itse hankkimaani tietoa, ja sen mukaan sitten joko innostun syventymään siihen enemmän tai en. Mieli on valtavan vastaanottavainen ja tietoa, mitä luet tai hankit muulla tavoin, pitäisi käyttää, jotta siitä saisit oikeasti hyötyä.

Joka kerta kun opit uuden asian - oli kirjast tai muualta - luot uusia hermoyhteyksiä aivoissasi. Kun sitten käytät tai kertaat (sitähän käyttö paljolti on?) saamaasi tai oppimaasi tietoa, vahvistat niitä hermoyhteyksiä! Pikkuhiljaa olet luonut itsellesi uuden tavan ajatella, suhtautua johonkin asiaan tai toimia uudella tavalla, ihan kuin itsestään...;)

 

Suosittelenkin sinulle, että älä vaivu synkkyyteen jos sinulla on ylitsepääsemättömiä ongelmia elämässäsi; hae apua muilta - kirjoista, luennoilta, vaikka televisiosta jos et muuta keksi, mutta toiminta vie sinua eteenpäin miljoona kertaa nopeammin ja varmemmin kuin makoilu ja sen odottaminen, että taivaalta putoaa ratkaisu sinullekin!

Jos olet valmis ja halukas kokeilemaan vaikka minun tarjoamia keinoja, tervetuloa luokseni, yhteystiedot löydät sivujeni alareunasta ja voit tutustua palveluihini tästä linkistä.

Iloista uuden elämän alkua sinulle,

terv. Raija

p.s. laitan sen mainitsemani artikkelin tähän loppuun

Researchers say you might as well be your own therapist

Leave a Comment