tuo valoa sinne missä sitä ei ole

I found Dr.Bruce Lipton artikkelin innoittamana muistutan kaikkia siitä, että me voimme vaikuttaa omaan elämäämme enemmän kuin tuntuu olevan tiedossa. Paniikki, joka on vallannut maailman, on todella tappava. Sen sijaan, että kerrottaisi ihmisille heidän omista mahdollisuuksistaan, lietsotaan pelkoa ja uhkakuvia?

Brucen mukaan jos olet joskus sairastanut flunssan, tai ollut vilustunut, olet todennäköisesti sairastanut Coronaviruksen. Kyseinen virus ei siis ole tappava. Pelko sen sijaan voi saada aikaan mitä vain. Pelon vuoksi ihmisiä eristetään, joko maskein, matkustamisen rajoituksilla, estämällä osallistumasta tapahtumiin kuten oopperaan, konserttiin, jopa jalkapallo-otteluihin, jotka kuitenkin pidetän ulkona...

Mikä viruksessa sairastuttaa?

Pahin immuunipuolustusta heikentävä asia on Liptonin mukaan stressi. Kirjassaan Ajatuksen biologia (The Biology of Belief) Lipton mainitsee, että yli 90% kroonisista sairauksista kuten sydän ja verisuonitaudit, syöpä ja diabetes johtuvat stressistä. Kun olet stressaantunut, heikkenee immuunipuolustuskykysi. Stressin myötä veressä kiertää stressihormoneita, mm.kortisolia, joka on Taistele-Pakene -reaktion seurausta, kuvitellusta vaarasta, kuten kuuluisa sapelihammastiikeri tai vaikka virus. Mielenkiintoista kokeiluakin on tehty esim. elinsiirtojen yhteydessä annettu stressihormoneja potilaalle, jotta hänen kehonsa ei hylkisi vierasta siirrettä.

Pelko koronaviruksesta on tappavampi kuin itse virus!

Kyseessä on nosebovaikutus, joka on seurausta negatiivisesta ajattelusta. Yksinkertaistettuna, jos pelkäät saavasi viruksen, todennäköisyys kasvaa huomattavasti. Jos vielä pelkäät, ettet siit selviä hengissä, vielä pahempi juttu...

Ilmiötä käyttävät hyväksi myös media ja jotkut yritykset, myydessään meille vaikkapa vakuutuksia? (HUOM!Tarkoitukseni ei ole esittää, että vakuutuksia ei kannattaisi tai tulisi ottaa, mutta tiedosta mitä teet ja miksi.)

Miten voit itse vaikuttaa mieleesi?

Plasebovaikutuksen mukaisesti: keskity pitämään itsesi terveenä!

Syö ravitsevaa ruokaa, liiku, ota vitamiinisi ja tee asioita, joista pidät ja jotka tuovat sinulle energiaa!

Vältä there's some sort of stress (= viruksen pelkoa) ja stressaavia asioita. Jos sitten sairastut, sairastat sen ihan normaalisti kuten minkä tahansa flunssan, mihin liittyy ehkä pientä kuumetta.

Jos immuunipuolustuksesi ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa?

Ympäröi itsesi rakastavilla ihmisillä, käy luonnossa, ajattele postiivisesti hyvän ruoan, vitamiinien (joita ehkä käytät) lisäksi pysyäksesi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Kuuntele itseäsi ja intuitiotasi, jotta tiedät mikä on sinulle parasta!

Ei ole niin suurta väliä kuka olet ja minkälainen terveydentilasi on, pidä mielesi kirkkaana ja nauti elämästä! Kuuntele kehoasi, se tietää mikä sinulle on parasta. Luomme itse elämämme, omien uskomusten mukaan. Niin terveyden kuin sairaudenkin.

Voi hyvin!

Leave a Comment